لوله گالوانیزه، را به لولههایی از جنس فولاد میگویند که به دستههای زیادی مشتق میشوند که یکی از انواع آن لولهها گالوانیزه میباشد که خود این لولهها نیز به دو نوع درزدار و بدون درز دارد که برای انتقال است از آنها استفاده میشود. بخاطر انجام دادن عملیات گالوانیزاسیون (روی اندود کردن) این نام را به آن اختصاص دادهاند. علت روی اندود کردن هم جهت حفاظت از خوردگی و آسیب پذیری لوله می باشد و با این کار لایهای از فلز روی، برروی سطح این لولهها قرار میگیرد. این لولهها با توجه به روش گالوانیزاسیون، به دو دسته گالوانیزه سرد و گرم تقسیم میشوند. لولههای گالوانیزه سرد معمولا به صورت دو سر رزوهای تولید میشوند اما لولههای گالوانیزه گرم بدون رزوه هستند و می توان به صورت دستی آنها را رزوهای کرد که اصطلاحا به آنها لوله سفید هم در بازار میگویند. این لولههای فولادی از جنس آهن گالوانیزه هستند و اصولاْ به صورت شاخه ۶ متری تولید، خرید و به فروش میرسند. هنگام نصب این لوله گالوانیزه به نظر میرسد رنگ نیکل را دارد. اما با افزایش سن لوله، متناسب با محیط اطراف ممکن است بسیار کدر، سبک یا تیره به نظر برسد.
انواع لوله گالوانیزه
- لولههای فولادی گالوانیزه
- لولههای آهنی گالوانیزه
لوله فولادی گالوانیزه: گاها برای تخلیه فاضلاب بکار برده میشود ولی مورد استفاده اصلی آنها برای تهویه است. جنس این لولهها از یک فولاد نرم است که برای ساختن آن، ورق فولاد را با فشار از داخل قالب عبور داده و درز آن را جوش میدهند و سپس جهت افزایش مقاومت در برابر اسیدها و زنگزدگیها در یک وان آبکاری روی اندود گالوانیزه میکنند.
لوله آهنی گالوانیزه: جنس این لولهها از آهن سفید نورد شده است. درز این لولهها توسط دستگاههای درز جوش بهم جوش داده میشوند و سپس لولههای آهنی را در فلز روی مذاب فرو میبرند. به همین علت به آنها لولههای با درز (درزدار) هم میگویند. این لولهها بخاطر رنگ تیره و خاکستریشان قابل شناسایی هستند و به دو صورت سبک و سنگین تولید و عرضه میشوند.
لولههای گالوانیزه فولادی و آهنی به صورت شاخههای ۶ متری و دو سر دنده تا قطر ۸ اینچ تولید میشوند. داخل بازار این لولهها را بر اساس نمره میشناسند. لولههای گالوانیزه نیز به وسیله دنده پیچی به یکدیگر وصل و توسط مواد مناسب آببندی میشوند.
تولید این لولهها در ایران متاسفانه با مشکلات زیادی روبهرو است، یکی از این مشکلات حجم تولید آنها است، یا تعدادی زیادی در بازار هست ولی تقاضا نیست یا در بعضی مواقع تعداد کالا کم است و تقاضا بالاست و مشتریان صبری برای ساخت از طرف کارخانجات ندارند. به همین منظور خرید این محصولات بسیار مشکل است اما بسیاری از بازرگانیها هستند که این کار را برای شما انجام میدهند، بازرگانی ماهک دارای دو بخش اصلی به نامهای ماهک استیل و ماهک ترید میباشد که در این راه شما را همراهی میکند. برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در بخش ماهک استیل تماس حاصل فرمایید.
انواع دیگر لوله گالوانیزه
- لوله گالوانیزه گرم: لوله سیاه درزدار یا بدون درز که در کارگاهها آبکاری میشوند. به طور گسترده در ساخت و سازها، ماشین آلات، زغال سنگ، شیمیایی، برق، وسایل نقلیه راه آهن، صنعت خودرو، بزرگراهها، پلها، ظروف، امکانات ورزشی، ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات نفتی، ماشین آلات معدن و سایر صنایع تولیدی مورد استفاده قرار میگیرد.
- لوله گالوانیزه سرد: لوله سیاه درزدار که دو سر آن در کارخانه رزوه و آبکاری میشوند.
- لوله گالوانیزه گلخانه: لوله سیاه درزدار که به روش گالوانیزه گرم آبکاری میشود.
- لوله گالوانیزه تست: لوله تست آب که آبکاری شده و برای خطوط آب استفاده میشود.
- لوله برق PG
- لوله برق کاندوئیت گالوانیزه
- لوله گالوانیزه گرم
- لوله گالوانیزه سبک یا لوله گالوانیزه صنعتی
به منظور افزایش مقاومت لوله گالوانیزه سبک نسبت به خوردگی جدارههای داخلی و خارجی آن با فلز روی به دو روش گالوانیزاسیون گرم و سرد پوشش داده میشود. لوله گالوانیزه سبک از انواع لولههای پر مصرف در صنایع مختلف بوده و به دلیل قیمت مناسب و ارزانتر نسبت به لوله با ضخامت بالاتر و همچنین تنوع در ضخامت این لولهها و دستهای متفاوت از کاربری بیشتری در ساخت انواع سازههای فلزی برخورداراست.
برای تولید این لولههای گالوانیزه سبک از ورق استفاده میشود به صورتی که دارای درز جوش مستقیم میباشد و پس از تولید و تمیزکاری جهت گالوانیزه شدن به داخل وان مذاب پر از روی منتقل میشود و پس از مدت زمان معین، با مقدار پوشش حداقل ۷۰ میکرون آماده بسته بندی و فروش میشود.
کاربرد لوله گالوانیزه
لولههای گالوانیزه به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند، علاوه بر خطوط لوله برای مایعات کم فشار مثل آب، گاز، روغن و همچنین به عنوان لولههای چاه نفت و لولههای نفتی در صنعت نفت مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر لولههای گالوانیزه به عنوان ستون فنسها و نردههایی که در محیطهای باز هستند میشود. در سالهای گذشته از لوله گالوانیزه انتقال آب در ساختمانهای مسکونی نیز استفاده میشد. اما امروزه بیشتر از مقاومت بالای آن در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و گرما بهره برده میشود.
کاربرد لوله های گالوانیزه گرم و سرد
لوله گالوانیزه کاربردهای متنوع و تاثیرگذار زیادی در صنایع مختلف دارد. این لولهها نسبت به دیگر لولههای آهنی و فولادی مزیتهای ویژه زیادی به همراه لایه محافظ روی است. لولههای گالوانیزه معمولا برای زیرزمین استفاده نمیشوند اما کاربریهای زیادی هست که وابستگی بالایی به وجود این لوله ها دارد.
هوافضا
سالهای زیادی است که صنعت هوافضا به استفاده از قطعات و لوله گالوانیز روی آورده است. این صنعت بزرگ در بسیاری از مصارف خود، از جمله ساخت هواپیماهای تجاری و مسافرتی از این لوله و مشتقات آن استفاده میکنند.
خودروسازی
پروراقرص ترین طرفدارای لوله های گالوانیزه صنایع خودرو سازی هستند. بسیاری از اجزای خودروها از این فلز مقاوم ساخته و پرداخته میشوند. مقاومت و دوام فولاد گالوانیزه به حدی است که حتی خیلی از کارخانجات خودروسازی برای ساخت بدنه ماشینهایشان از آن استفاده میکنند.
لوله کشی و لولههای انتقال
شرایط منطقهای که این لولهها دارند، تاثیر زیادی روی طول عمر و میزان ماندگاریشان دارد. به عنوان مثال نزدیکی به شبکههای برق، میزان ضخامت روی ایجاد شده بر روی لوله فولادی، ناخالصی آب و خیلی از شرایط دیگر میتوانند زمان استفاده از لولههای فولاد گالوانیزه را کوتاهتر کنند. معمولا از این لولهها در شرایط سخت آبوهوایی در فضاهای باز استفاده میکنند به این خاطر که آنها مقاومت بالایی در مقابل شرایط جوی سخت، از خودشان میدهند.
انرژیهای طبیعی
فرآیند انرژیهای پاک مثل انرژی باد و خورشید، معمولا بدون وقفه انجام میشوند و هر اتفاقی ممکن است باعث مختل شدن کار آنها و کاهش درآمد حاصل از این انرژیها شود بنابراین بسیار مهم است که قطعات و تجهیزاتی که برای سازههای انرژی طبیعی در نظر گرفته میشود مقاومت زیادی در برابر شرایطهای جوی مختلف داشته باشند.
دلایل استفاده از لولههای گالوانیزه در انرژی های طبیعی
- مقاومت بالای این لولهها
- میزان خوردگی بسیار
- این منابع در حمایت از محیط زیست و فرآیند های آن ایجاد شده اند ( لولهها در تمام فرآیندهای ساخت خود فاقد تولید گازهای گلخانهای می باشند.)
- نسبت به لولههای دیگر قیمت مناسبتری داشته و مقرون به صرفهتر هستند.
- کشاورزی: ترکیبات و گازهای شیمیایی سموم کشاورزی، در صورت نداشتن لایه محافظ میتوانند تجهیزات را از بین ببرند. در نتیجه ابزارهای کشاورزی برای مدتهای زیادی قابل استفاده هستند و میتوانند در مقابل سایش و خوردگی، مقاومت خوبی از خود نشان دهند.
- ساخت و ساز و صنعت ساختمان
دلیل محبوبیت لولههای گالوانیزه در میان مهندسین و کارشناسان
- دوام و مقاومت لوله های گالوانیزه
- ظاهر براق برخی از این لولهها در خیلی از تجهیزات و لوازم دکوراسیون داخلی استفاده میشود.
- در بسیاری از سازههای ساختمانی بزرگ و انبوه نیز پاسخگوی بسیاری از مهندسان هستند.
- مخابرات: خطوط تلفن و به طور کلی خطوط مخابراتی به عنوان ستون فقرات ارتباطات جامعه محسوب می شوند. در صورتی که در ساختار این تجهیزات از قطعات و مواد نامرغوبی استفاده شود، مشکلات زیادی ایجاد میگردد که ممکن است تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. لوله های گالوانیزه را می توان در سازهها و تیرکهای خطوط تلفن، دکلها، برجهای تجهیزاتی و سایر موارد مشابه دیگر مشاهده کرد.
کاربردهای بیشتر لوله گالوانیزه در صنایع مختلف:
- توری مش، توری مرغی توری رابیتس و دیگر محصولات فلزی همچون پروفیل، نبشی
- لولههای آب با ضخامت بالا
- تیرهای برق
- سازه گلخانه و مصارف صنعتی
- الکترونیک
- تجهیزات بازی (ترامپولین، نگهدارنده تاب و …)
- تیر چراغ راهنمایی
- نگهدارنده تابلوهای راهنمایی و رانندگی
- ابزار مواد شیمیایی
- صنایع سبک
- حمل و نقل
- راه آهن
- ساختمان سازی
- امور نظامی
- انرژی اتمی
مزایای لوله گالوانیزه
- لولههای گالوانیزه مقاومت زیادی در برابر فشار و خوردگیهای محیطی دارند. لولههای گالوانیزه دارای ویژگیهایی هستند که آنها را از سایر لولههای دیگر متمایز میکند.
- به دلیل گالوانیزاسیون روی لولهها، قیمت آنها نسبت به سایر لولههای مقاوم در برابر خوردگی کمتر است.
- با توجه به کیفیت مناسبی که دارند، دارای طول عمر بالا بین ۱۰ تا ۵۰ سال میباشند.
- پوشش گالوانیزه بر روی سطح لولهها ایجاد میشود و دارای دوام و کیفیت بالایی است.
- پوشش متالوژیکی باعث شده است این لولهها در موقعیتهای مختلف مانند حریق، حرارت، ضربه، ارتعاش، خوردگی، پوسیدگی، فشار بالا و… مقاومت خوب و مناسبی از خود نشان دهند.
- اکسیژن در لولهها نفوذ نمیکند.
- ضریب انبساط طولی پایین
- نگهداری بسیار آسان
- در نقاط آسیب دیده کوچک، دارای خاصیت خود ترمیمی است
- پوشش لوله های گالوانیزه معمولا بازرسی راحتی دارد
- با انجام تست ضخامت مشکلات لوله را شناسایی کنید.
- پوشش روی در لوله گالوانیزه با چشم قابل رؤیت است
- ضخامت لایه محافظت کننده با دستگاه قابل اندازه گیری است.
- لولههای استیل گالوانیزه به سرعت آماده میشوند.
- دارای مونتاژ سریع و ساده میباشد.
- در مواجهه با دمای خیلی سرد یا کاهش دما، تغییر شکل نمیدهد.
- در دماهای بسیار سرد قطر آنها ثابت میماند.
- انعطاف پذیری بالا در تغییرات دمایی مختلف
- دارای پارامترهای فنی عالی
- گزینهای مناسب برای مصارف بیرونی (محیطهای باز)
- هزینههای تعمیرات، تعویض و نگهداری بسیار کم
- قیمت پایینتر نسبت به سایر لولههای فولادی
- لوله گالوانیزه مقاومت مکانیکی، فشاری و دمایی بالایی دارد.
جنس گوشت لوله گالوانیزه
تمام دستههای محصولی که در بالا مشاهده کردید را از نظر جنس گوشت آنها تقسیمبندی میکنیم. رایج ترین دسته بندی:
- لوله گالوانیزه آهنی
- لوله گالوانیزه فولادی
گوشتهی آنها میتواند از جنس آهن و یا فولاد باشد اما شاخصترین تفاوت آنها در جنس گوشت آنها نیست بلکه در وزن آنها میباشد بهطوری که لوله گالوانیزه فولادی سبکتر از نوع آهنی آن است. وزن و قیمت این محصول با یکدیگر رابطه عکس دارند، یعنی قیمت هر شاخه گالوانیزه آهنی گرانتر از لوله گالوانیزه فولادی است.
خوردگی داخلی لوله گالوانیزه
هنگامی که به عنوان لوله آب استفاده میشود، پوشش روی تمایل به واکنش به مواد معدنی موجود در آب دارد و اغلب باعث ایجاد نخالههایی در داخل لوله میشود. که این پرتیهای ریز مانع از جریان آب میشود و در موارد شدید ممکن است منجر به ترکیدن لولهها شود.
تمیز کاری لوله گالوانیزه
تمیز کردن لوله فولادی برای جلوگیری از اکسیداسیون و آسیب در لوله است که توسط سایر عناصر خورنده ایجاد شده است، تمیزکاری لوله باعث افزایش طول عمر پوشش گالوانیزه و اکسید روی میشود.
مراحل تمیز کاری:
- مرحله اول
در یک سطل ۱ گالن آب داغ، ۱/۴ لیوان صابون ظرف و ۱ فنجان سرکه مخلوط کنید.
- مرحله دوم
یک برس نرم را در محلول صابون فرو کنید و با استفاده از چرخشهای دایرهای کوچک لوله را تمیز کنید.
- مرحله سوم
لوله را با آب گرم بشویید و سپس خشک کنید
نحوه پاک کردن زنگ از لولههای آب گالوانیزه
- مرحله اول
بررسی کنید که آیا مشکل زنگ زدگی در لوله های گالوانیزه وجود دارد یا خیر
- مرحله دوم
یک دستگاه پاک کننده لوله شیمیایی خریداری کنید. محصولی از این دست باید از قدرت و اثربخشی لازم برای پاک کردن زنگزدگی برخوردار باشد.
- مرحله سوم
پاک کننده لوله را روی لوله بمالید. ممکن است دستورالعملها بسته به نوع مارک پاک کننده لولهای که خریدهاید متفاوت باشد، بنابراین دستورالعملهای موجود در بطری را دنبال کنید و لوله را تمیز کنید. تمیز کننده را بگذارید تا زمانی که در راهنمای بطری اشاره کرده درون لوله ، گردش داشته باشد.
- مرحله چهارم
لوله را با آب بشویید. هنگامی که لوله پاک کن در لولههای زنگ زده گردش پیدا کرد، شیرهای آب را باز کنید و بگذارید آب لولهها را تمیز کند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.