اتصالات استنلس استیل, لوله استنلس استیل

لوله گوشتدار چیست؟

لوله گوشتدار چیست؟

لوله گوشتدار چیست؟ لوله گوشت‌دار نوعی از لوله‌های مانیسمان هستش. این لوله‌ها هیچ نوع درزی ندارند؛ یعنی از هیچ نوع روند جوشکاری برای ساخت این لوله‌ها استفاده نشده است و نسبت به لوله‌های درزدار استحکام بیشتری دارند و به همین خاطر هستش که بیشتر توی صنایعی مثل نفت، گاز و پتروشیمی و… استفاده می‌شوند.

لوله گوشت‌دار دارای ضخامت بالایی است، قطر این لوله معمولاً نسبت خاصی باضخامت دیواره دارد. لوله‌های ضخامت بالا در اشکال گوناگونی مانند درزدار و بدون درز تولید می‌شوند و هرکدام آنها از متریال‌های گوناگونی ساخته شده‌اند.

استاندارد لوله گوشت‌دار

استاندارد لوله گوشت‌دار بسیار شبیه به استاندارد لوله‌های مانیسمان است. این استانداردها شامل ANSI ، DIN ، JIS  ، API، ASTM و GB هستند.

روش تولید لوله گوشت‌دار

لوله گوشت‌دار یک نوع لوله مانیسمان بدون درز است؛ بنابراین روش تولید مشابهی با لوله‌های مانیسمان دارد، و در دو مرحله ساخته می‌شود. شمش فولادی در کوره  مخصوص گرما داده می‌شود تا در مرحله بعد با یک سمبه سوراخی یک‌نواخت در طول شمش ایجاد کرد. بعدازاین مرحله باید ناصافی‌هایی که زمان انجام فرایندها روی لوله به وجود آمده‌اند را برطرف و سمبه را از لوله خارج کرد.

در مرحله نهایی لوله‌ها را خنک می‌کنند و به طول‌های ۶ یا ۱۵ متری برش می‌دهند و با اسیدشویی و تمیزکاری، ضایعاتی که داخل لوله باقی مونده رو پاک می‌کنند.

مشخصات لوله گوشت‌دار

لوله‌های گوشت‌دار به سبب لایه‌های متفاوتی که دارند سبب شده‌اند که دارای مزایای مختلفی برای شرایط  مختلفی داشته باشند. اصلی‌ترین مزایای لوله‌های گوشت‌دار:

  • قابلیت تحمل دماهای بالا و فشار بالا
  • دقت ابعادی خوب
  • مقاومت عالی در برابر خوردگی
  • سختی بالا
  • مقاومت در برابر سوراخ‌شدن و اکسیداسیون
  • پرداخت‌های ریز سطح
  • ماندگاری طولانی
  • مقاوم در برابر خوردگی ناشی از ترک‌های ایجاد شده در حین تنش‌های وارده

اصلی‌ترین ویژگی لوله‌های گوشت‌دار، ضخامت بالای آن است.

افزایش ضخامت سبب دشواری برش‌کاری لوله‌های گوشت‌دار می‌شود به‌گونه‌ای که شاید نیاز به روش‌های مخصوصی برای برش این لوله‌ها باشد. ضمن این‌که وزن بالای لوله گوشت‌دار می‌تواند سبب دشواری حمل‌ونقل این محصولات شود و باید برای حمل آن‌ها الزامات خاصی رعایت شود.

عناصر تشکیل‌دهنده لوله گوشت‌دار

عناصر تشکیل‌دهنده لوله گوشت‌دار شامل نیکل، کروم، مولیبدن و منگنز است. هریک از این آلیاژها خاصیت منحصربه‌فردی به لوله اضافه می‌کنند. وجود نیکل در ترکیب لوله‌های گوشتی باعث بهبود مقاومت می‌شود و میزان سختی‌ را افزایش می‌دهد. کروم باعث افزایش مقاومت لوله‌ها در برابر خوردگی می‌شود و تحمل آن‌ها در دماها و فشارهای بالا را بهبود می‌بخشد. مولیبدن به درصد سختی لوله می‌افزاید. منگنز مانند مولیبدن باعث افزایش سختی لوله می‌شود. از سایر عناصر تشکیل‌دهنده می‌توان به تیتانیوم، وانادیم، سیلیکون، تنگستن و کبالت اشاره کرد. این عناصر مانند سایرین باعث محافظت از لوله‌ها در برابر عوامل مخرب می‌شوند.

کاربردهای لوله گوشت‌دار

لوله‌های گوشت‌دار به دلیل دیواره‌های ضخیم و داشتن ویژگی‌های خاص، در بخش‌های مختلفی از صنعت کاربرد دارند. این لوله‌ها به‌عنوان عناصر اصلی در سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک، ساخت جک‌های کوچک صنعتی، لوله‌های فشارقوی و بخش‌های مختلف صنعتی به کار می‌روند. به دلیل ضخامت و مقاومت بالای آن‌ها، لوله‌های گوشت‌دار معمولاً در مواردی که نیاز به تحمل فشار و استحکام بسیار بالا دارند هم مورداستفاده قرار می‌گیرند.

دیگر کاربردهای لوله گوشت‌دار

  • استفاده در مکانیزم‌های جک و بالابر
  • ساخت قطعات مهم در صنعت خودروسازی
  • صنایع شیمیایی و پتروشیمی
  • صنعت برق و آبیاری
  • کشاورزی صنعت ساخت‌وسازهای شهری (برای لوله‌های ستون‌دار، پل‌ها، اسکله‌ها، جاده‌ها، سازه‌های ساختمان)
  • انتقال مایعات در مسافت‌های طولانی (آب‌رسانی و زهکشی)
  • حمل‌ونقل (گاز، بخار، گاز مایع)
  • صنعت ماشین‌سازی و هیدرولیک
  • مدارهای مختص انتقال حجم‌های بالای نفت و گاز
  • مدارهای مخصوص انتقال مایعات و سیالات پرفشار
  • مدارهای مربوط به انتقال اسیدهای خورنده
  • در موقعیت‌هایی با شرایط آب‌وهوایی نامساعد که احتمال واکنش‌های شیمیایی فلزات زیاد است
  • برای انتقال مایعات در مسافت‌های بالای برون‌ استانی یا به بیرون از کشور.

روش تشخیص لوله گوشت‌دار اصل از فرع

روش‌های مختلفی برای تشخیص لوله گوشت‌دار اصل از فرع وجود دارد. لوله‌های فولادی باضخامت کم معمولاً به روش نورد سرد تولید می‌شوند؛ این در حالی هستش که تکنولوژی به‌کار رفته برای ساخت لوله‌های گوشت‌دار که جداره ضخیم دارند از طریق نورد گرم است.

یکی از اصلی‌ترین فاکتورها توی تشخیص لوله گوشت‌دار اصل از فرع نسبت به سایر لوله‌ها، توجه به روش تولیدشان هستش.

دومین روش برای تشخیص لوله گوشت‌دار اصل از فرع، توجه به ضخامت آن است. باتوجه‌به این که اصطلاح لوله گوشت‌دار به لوله‌های باضخامت بالا گفته می‌شود، بنابراین از روی ضخامت‌شان می‌شود به اصل یا تقلبی بودن آن‌ها پی‌برد. البته یک نکته دیگری که وجود دارد این است که، معمولا لوله‌هایی که نسبت قطر به ضخامت آن‌ها کمتر از ۲۰ باشد، لوله گوشت‌دار می‌باشند. در نتیجه، ضخامت لوله‌های گوشت‌دار از چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر متغیر بوده که بیشتر از ضخامت لوله‌های جدار نازک می‌باشد.

لوله گوشت‌دار

لوله گوشتدار پیشرو در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی

لوله‌های فولادی گوشتدار ازجمله اتصالاتی هستند که با ضخامت و مقاومت بالای خود می‌توانند امنیت پروژه را تضمین کنند. درواقع، این لوله‌های ضخیم فولادی با توجه به مشخصات فنی و عمومی که دارند، گزینه مناسبی برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی محسوب می‌شوند. همچنین، محدودیتی در محیط استفاده از لوله‌های ضخیم گوشتی وجود ندارد و آن‌ها را می‌توان در هر موقعیت جغرافیایی به‌کار گرفت. همه این موارد، باعث محبوبیت لوله‌های مانیسمان گوشتدار در بین صنعتگران شده است. ضمنا، این لوله‌ها توسط تولیدکنندگان ایرانی طبق استانداردهای معتبر بین‌المللی تولید می‌شوند و کمبودی در این زمینه در بازار فولاد کشور وجود ندارد. به‌طورکلی، لوله‌های فولادی گوشتدار تولید ایران بسیار باکیفیت هستند و با قیمت مناسبی هم عرضه می‌شوند

برای دریافت اطلاعات بیشتر حتما با کارشناسان ما در ماهک استیل ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

لوله گوشتدار چیست؟

لوله گوشتدار نوعی لوله فولادی با جداره ضخیم بوده که نسبت قطر به ضخامت آن کمتر از ۲۰ می باشند. قابلیت تحمل دما و فشار بالا، سختی بالا و مقاومت عالی در برابر خوردگی ازجمله مهم‌ترین مشخصه‌های لوله گوشت‌دار می‌باشند.

کاربرد لوله‌های گوشت‌دار در چه مصارفی است؟

کاربرد اصلی لوله گوشت‌دار به دلیل برخورداری از ضخامت بالا در مصارفی همچون انتقال نفت، آبرسانی، اگزوز خودرو و سایر وسایل نقلیه، لوله‌های فاضلاب، صنایع پتروشیمی و نیز ساخت و سازهای صنعتی و عمرانی می‌باشد.

جنس لوله گوشت‌دار چیست؟

لوله‌های گوشت‌دار اغلب از نوع فولادی بوده که به دلیل کاربردهای حساسی که این لوله دارد، معمولا از جنس فولادضدزنگ می‌باشد تا در برابر رطوبت و خوردگی مقاوم بوده و همچنین از سختی و استحکام کافی نیز برخوردار باشند.