لوله استیل ۴۲۰ با نام اختصاری ۱٫۴۰۲۱ نیز شناخته میشود. این لولهها دارای مقاطعی تو خالی و معمولا استوانهای شکل هستند و وظیفه انتقال سیالات (مایعات، گازها، پودرها و …) را به عهده دارند. این در حالی است که دیوارههای داخلی لوله از مواد داخل و گذرنده در آن تاثیر بسیار زیادی میگیرد به همین دیلیل لازم است تا برای ساخت این محصول از بهترین و مقاوم ترین مواد استفاده شود. دلیل استفاده بیش از حد از این محصول در بازار جهانی بخاطر داشتن مقاومت بالا، تحمل بالا در برابر خوردگی، توانایی بالا در تحمل فشار و دمای زیاد، همچنین قابلیت شکل پذیری عالی دارد. لوله استیل ۴۲۰ از فولاد ضدزنگ مارتنزیتی تهیه میشوند این نوع از فولاد دارای مقاومت به خوردگی بالایی است و دارای بیشترین سختی در میان دستههای استنلس استیل را دارد. این گرید از فولادهای ضد زنگ به دلیل داشتن درصد کافی از کروم و کربن در برابر سایش و خوردگی با سختی بالا مقاومت بالایی دارند، در نتیجه به جریان افتادن موادی از جمله مواد اکسید کننده و اسیدها در داخل آنها به راحتی انجام میپذیرد. از دیگر ویژگیهای گرید ۴۲۰، خاصیت بگیر و همیشه مغناطیسی بودنشان است. در جایی که میزان داشتن کربن کم و ایفای نقش پررنگ کروم و مولیبدن است باعث میشود تا این فولاد به محصولات پرکاربردی در ساخت وسایل مختلف تبدیل شود.
ویژگیهای لوله استیل ۴۲۰
- در هر دو حالت آنیل و سخت شده قابلیت تولید مغناطیسی دارد.
- بانام اختصاری UNSS42000 نیز نامگذاری میشوند.
- تا دمای حداکثر ۶۵۰ درجه سانتیگراد بدون پوست پوست شدن به کار خود ادامه میدهد.
- با ضخامت دیواره ۴ تا ۱۶۰ میل و طول ۱ الی ۵ متر و در سایز دهانه ۲۰، ۲۵، ۳۰، ۳۵، ۴۰، ۴۵، ۵۰، ۶۰، ۷۰، ۸۰، ۹۰ و ۱۰۰ میلیمتری و به صورت درزدار و بی درز ساخته و توزیع میشوند .
- قابلیت شکلپذیری بالا و مقاومت زیاد در برابر خوردگی دارند.
- جزو دسته فولاد نسوز محسوب میشود.
- در برابر گازها، عوامل جوی و حرارت بسیار مقاوم هستند.
- دارای ۰.۱ درصد کربن، سیلیسیوم، منگنز، فسفر، گوگرد و کروم است.
ترکیب شیمیایی
استیل ۴۲۰ به عنوان یکی از سختترین استیلهای موجود بواسطه داشتن مقدار زیاد کروم شناخته میشود. دلیل محبوبیت زیاد این لوله استیل داشتن میزان کروم از ۱۲ الی ۱۴ درصد دانست که این مقدار کروم خیلی بیشتر از کروم موجود در استنس استیلهای دیگر است.
لوله استیل ۴۲۰ طی عملیات حرارتی ساخته میشود و علاوه بر مقاومت بالا در برابر خوردگی و پولیشکاری، دارای انعطافپذیری بالایی (به ویژه در حالت آنیل شده) دارد. برای دست یافتن به مقاومت هر محصول باید دید در چه مکانی از آن استفاده میشود و پارامترهای نسبی را هم در نظر گرفت. برای مثال لوله استیل ۴۲۰ را در ساخت چنگالها بسیار زیاد دیدهایم پس باید به دنبال نتیجهای باشیم که در آن محیط بتواند دوام داشته باشد و نتیجه بدست آمده را فقط نسبت مواد شیمیاییی استفاده شده در آزمایشگاهها خلاصه نکنیم. اینکه قرارگیری مداوم در معرض خوراکیهایی با خاصیت خورندگی در بلند مدت میتوان به ایجاد حفرههایی روی این محصول منجر شود. مقاومت لوله استیل در برابر خوردگی به صورت کاملاً نسبی و در مقایسه با جایگاهی که از آن استفاده میشود سنجیده میشود.
عملیات حرارت لوله استیل ۴۲۰
به عمل گرم و سرد کردن کنترل شده یک فلز به منظور تغییر خواص فیزیکی و مکانیکی آن در عین ثابت نگه داشتن شکل اصلی قطعه گفته میشود. استیلهای ۴۲۰ دارای رفتارهای مختلفی هستند. به عنوان مثال گرم کردن این محصول تا دمایی بین ۸۴۰ الی ۹۰۰ درجه سانتیگراد و سپس سرد نمودن آن تا دمای ۶۰۰ درجه آن هم نهایتاً با سرد شدن در مجاورت هواست (به اصطلاح هم دما شدن با محیط)، یکی از راههای تغییر ویژگیهای مکانیکی این محصول است. این در حالیست که انجام همین عمل را در دمای ۷۳۰ الی ۷۸۰ درجه را آنیل استیل ۴۲۰ میگویند.
تفاوت لولههای درزدار و بدون درز استیل ۴۲۰
عمده ساخت این لولهها به صورت درزدار میباشد و تا زمانی که از محصولات خورنده در آن استفاده نشود میتوانید از این لولههای درزدار استفاده کنید. ولی درصورتیکه از محصولات خورنده در این لولهها استفاده کنید از قسمتهایی که جوش داده شدهاند و لبههای لوله نشتی رخ میدهد. برای رفع این مشکل میتوانید برای محیطهایی که از مواد خورنده استفاده میکنند از لولههای بدون درز ۴۲۰ استفاده نمیایید. این لولهها بدون هیچ گونه برشی هستند و حین سوراخ شدن تحت نورد بوده و بدین ترتیب با فشاری ثابت و مشترک روی همه قسمتهای جانبی خود ساخته شدهاند، عملاً در هیچ قسمتی ضعف نداشته و اصطلاحا بجای لوله بدون درز به آن مانیسمان یا سیم لس (seam-less) نیز میگویند.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.