ترخیص, صادرات, گمرک

مراحل صدور و گرفتن کارت بازرگانی

مراحل صدور و شرایط گرفتن کارت بازرگانی

برای دادوستد بین‌المللی باید حتماً کارت بازرگانی داشته باشید. این کارت توسط اتاق بازرگانی صادر می‌شود. با داشتن کارت بازرگانی حق واردات، صادرات و قابلیت ثبت برند غیرایرانی را دارید و می‌توانید ترخیص کالا و ثبت سفارش هم داشته باشید. درصورتی‌که شما (خود فرد) و یا شرکت‌تان که متقاضی دریافت کارت بازرگانی باشید، باید کلاس‌هایی را در اتاق بازرگانی بگذرانید و پس از تکمیل‌کردن مدارک ارسالی برای اتاق بازرگانی صدور کارت شما تأیید خواهد شد. مدت‌زمان اعتبار این مجوز یک‌ساله می‌باشد؛ اما در صورت داشتن پرونده بهره‌برداری، می‌توانید به‌صورت ۵ساله نیز کارت را دریافت کنید.

این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان‌ها به نام متقاضیان واجد شرایط صادر می‌گردد. با گرفتن کارت بازرگانی از کشور ایران با هر کشوری که با ایران روابط تجاری داشته باشد می‌توانید شروع به انجام فعالیت‌های تجاری، واردات و صادرات کالا و… داشته باشید.

یکی از شرط‌های لازم برای داشتن کارت بازرگانی این است که بازرگانان مؤسسه و یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده باشند. بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی دارند باید طبق فرم‌های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند. صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت‌های خارجی منوط به داشتن معامله متقابل می‌باشد. زمانی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می‌شود که کشور آن‌ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهند.

کارت بازرگانی چیست؟

مجوزی که دارنده آن چه فرد حقوقی و یا حقیقی باشد، امکان واردات و صادرات کالا را خواهد داشت و می‌تواند مراحل اظهار و ترخیص کالا از گمرک را طی کند. بدون داشتن این مجوز هیچ فرد حقیقی یا حقوقی نمی‌تواند کالایی را وارد یا خارج از کشور کند.

لازم به ذکر است که متولی صدور کارت بازرگانی سازمان صمت (به نام سازمان صنعت، معدن و تجارت) است که با همراهی اتاق بازرگانی کارت‌ها را صادر می‌کنند؛ بنابراین لازم است تا تاجری که می‌خواهد اقدام به گرفتن و یا اخذ کارت بازرگانی کند، به این دو سازمان مراجعه کند. در عصر کنونی تکمیل‌کردن این فرایندها تماماً به‌صورت اینترنتی و آنلاین است که از طریق سامانه جامع تجارت می‌توانید وارد پیشخوان اینترنتی خود شوید و مدارک موردنیاز را در این سامانه بارگذاری کنید.

برای تمدید کارت بازرگانی حداقل ۶۰روز زودتر از زمان ابطال آن نسبت به تمدید آن در سامانه آنلاین یا سامانه اینترنتی اقدام کنید.

این کارت فقط برای اتباع ایرانی صادر می‌شود و افرادی که تابعیت ایرانی ندارند، به‌عنوان شخص حقوقی (و نه حقیقی) می‌توانند این کارت را دریافت کنند.

دریافت کارت بازرگانی چه اهمیتی دارد؟

داشتن این کارت می‌تواند مزایای بسیار متعددی داشته باشد و برای کسب‌وکارهایی که در حوزهٔ تجارت، صادرات و واردات فعالیت می‌کنند بسیار مفید است.

شرایط دریافت کارت بازرگانی

برای دریافت کارت بازرگانی نیاز به ارائه مدارک و گذراندن شرایط خاصی دارید. متناسب با نوع کارتی که می‌خواهید دریافت کنید شرایط گرفتن آن نیز تغییر می‌کند. برای مثال مدارکی که برای ثبت‌نام کارت بازرگانی شخص حقیقی لازم است با مدارک لازم برای شخص حقوقی متفاوت خواهد بود.

مزایای کارت بازرگانی:

  • ثبت برند لاتین
  • واردات و صادرات کالا به‌صورت بین‌المللی
  • امکان دریافت ویزا به‌صورت تجاری
  • شرکت در نمایشگاه‌های خارجی
  • شرکت در نمایشگاه‌های داخلی
  • عضویت در اتاق بازرگانی
  • واردات کالا از مناطق آزاد
  • ارتباط با تجار سایر کشورها
  • ثبت سفارش و ترخیص کالا از گمرک
  • صادرات کلیه کالاهای مجاز بازرگانی
  • صدور گواهی مبدأ
  • نداشتن محکومیت کیفری. (درصورتی‌که محکومیت کیفری داشته باشید نمی‌توانید این کارت را دریافت کنید)
  • ارتباط با تجار خارجی
  • مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
  • ثبت علایم تجاری و برندهای غیرفارسی.

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که داشتن کارت بازرگانی در عین این که این همه مزایا برای شما دارد می‌تواند معایبی هم به همراه داشته باشد. برای مثال یکی از معایب آن پرداخت مالیات ارزش‌افزوده و مالیات وارد شده بر واردات کالا است. درصورتی‌که از آن به‌درستی استفاده نکنید می‌تواند عواقب قانونی سختی برایتان داشته باشد.

کارت بازرگانی به‌عنوان یک مدرک رسمی شناخته می‌شود که نشان‌دهنده تجارت و فعالیت‌های تجاری شماست. این کارت شامل اطلاعات مهمی مانند نام، آدرس، شماره‌تلفن و ایمیل صاحب آن است. دریافت کارت بازرگانی برای افرادی که در حوزه تجارت فعالیت می‌کنند اهمیت زیادی دارد.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی تجاری

برای داشتن یک تجارت قانونی شما نیاز به کارت بازرگانی دارید و تجارت شما  از اولین مراحل که شامل ثبت سفارش، ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق‌العمل‌کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بر می‌گیرد.

کارت بازرگانی خدماتی

برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه‌گذاری با زمینه فعالیت خدماتی دارند صادر می‌شود. واضح است دارندگان این کارت تنها در زمینه فعالیت خود می‌توانند کالا وارد نمایند.

کارت بازرگانی تولیدی، صنعتی

برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه‌گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر می‌شود. دارندگان این کارت می‌توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه موردنیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.

کارت بازرگانی موردی

تنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک‌بار خواهان ترخیص کالاهای خود باشند صادر می‌گردد.

تفاوت کارت بازرگانی شخصی با شرکتی

کارت بازرگانی شخصی و شرکتی از نظر ارزش علمی و تجاری تفاوتی ندارند و دارنده کارت بازرگانی اعم از اینکه شخص حقیقی یا حقوقی (شرکت) باشد می‌تواند از مزایای کارت بازرگانی بهره‌مند شود؛ اما از نظر مالیاتی نرخ مالیات‌بردرآمد اشخاص حقیقی به‌موجب ماده (۱۳۱) قانون تصاعدی است و از ۱۵% شروع و تا ۳۵% افزایش می‌یابد (به نسبت افزایش درآمد) ولی طبق ماده (۱۰۵) نرخ مالیات‌بردرآمد شرکت‌ها ثابت و معادل ۲۵% است.

مراحل دریافت کارت بازرگانی

شما با ثبت‌نام در سامانه و تکمیل فرم‌های درخواست شده، اولین مرحله از دریافت کارت بازرگانی خود را پشت سر می‌گذارید پس از این مرحله شما باید مدارک موردنیاز که بالاتر ذکر شده را در سامانه بارگذاری نمایید.

در مرحله بعدی شما باید فرم دال یا همان فرم گواهی امضا را تکمیل و به سازمان ارائه دهید.

پس از ارسال مدارک شما در سامانه از تمامی مراحل روندها مطلع خواهید شد، اگر مدارک نواقصی داشته باشد و یا مورد تأیید قرار گیرد همگی به‌صورت پیامک به شما اطلاع داده خواهد شد و در سامانه نیز جزئیات آن قابل‌مشاهده است. اگر شخص حقیقی باشید با کد ملی و رمز عبور و یا اگر شخص حقوقی هستید با شناسه ملی شرکت و رمز عبور می‌توانید وارد سامانه شوید و از تمامی مراحل و جزئیات درخواست خود، مطلع شوید.

زمانی که پرونده شما تأیید شد کلاس‌های آموزشی برای شما تشکیل می‌شود و باید به‌صورت آنلاین اقدام به رزرو کلاس‌ها کنید و حتماً در آن‌ها حضور داشته باشید، درصورتی‌که تمام این مراحل را طی نمایید ظرف ۵ الی ۷روزکارت شما توسط اداره پست ارسال می‌گردد.

زمانی که کارت شما به محل مورد نظر می‌رسد باید برای دریافت آن حتماً حضور داشته باشید در غیر این صورت بسته برگشت داده می‌شود به اتاق بازرگانی و شما باید مجدداً درخواست ارسال دهید و مراحل مذکور دوباره از ابتدا طی شود.

مدارک موردنیاز جهت صدور کارت بازرگانی

  • داشتن حداقل سن ۲۳ سال تمام
  • اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیرعامل
  • فرم دال تکمیلی از سایت به همراه امضا مدیرعامل، مهر شرکت و گواهی امضا در دفتر اسناد رسمی
  • اصل حساب بيمه تأمین اجتماعی برای واحدهای توليدی و صادركنندگان پوست و روده
  • اصل گواهی موضوع ماده ۱۸۶ق.م.م مربوط به آخرین سال عملکرد مبنی بر بلامانع‌بودن صدور کارت بازرگانی در سال جاری به آدرس دفتر مرکزی شرکت
  • اظهارنامه‌های ماليات بر ارزش‌افزوده سال‌های ۹۲، ۹۱، ۹۰ و کلیه برگ‌های قطعی و تشخيص ماليات مربوط به سال‌هایی كه كارت بازرگانی تمديد اما به اتاق ارائه نگرديده است .
  • اصل سند مالكيت شش‌دانگ به نام متقاضي، به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه.
  • اصل اجاره‌نامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل كار و به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه
  • اصل اجاره‌نامه بنگاه املاک دارای كد رهگيری به نام متقاضی، برای محل كار و به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه.
  • در صورت استيجاری بودن دفتر كار، ارائه اصل اجاره‌نامه تمديد شده.
  • اصل مدرک توليدی معتبر از يكی از وزارتخانه‌های توليدی برای واحدهای توليدی (صنوف توليدی دارای پروانه كسب مشمول اين بند نمی‌گردند)
  • درصورتی‌که از تاريخ انقضای كارت بيش از دو سال گذشته باشد علاوه بر مدارک فوق ارائه مدارک ذيل نيز الزامی است :
  1. اصل گواهی عدم سوءپیشینه.
  2. اصل گواهی بانک مبنی برتأیید حساب‌جاری و حسن اعتبار بانكی به نام متقاضی فقط روی فرم الف قابل‌قبول است (با مهر امضا رئيس شعبه) ضمنا حساب‌های جاری شتاب مربوط به شهرستان‌ها درصورتی‌که روی فرم الف تأیید شده باشد قابل‌قبول است.
  3. اصل مدرک تحصيلی معتبر حداقل ديپلم متوسطه مدارک خارج از كشور پس از ارزشيابی توسط اداره دانش‌آموختگان وزارت علوم مورد پذيرش است.
  4. روزنامه رسمی تأسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ، موضوع فعالیت شرکت بایستی در راستای صادرات و واردات کالا باشد
  5. اصل اظهارنامه ثبت‌نام در دفاتر بازرگانی که به گواهی اداره ثبت شرکت‌ها رسیده باشد
  6. اصل گواهی پلم دفاتر، از اداره ثبت شرکت‌ها
  7. برای دریافت اظهارنامه و گواهی پلم به نزدیک‌ترین دفتر پست و اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه فرمایید
  8. در خصوص شرکت‌های که با مسئولیت محدود هستند ارائه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکت‌های داخلی و شرکت‌نامه رسمی که با مهر اداره تأسیس شرکت‌ها باشد الزامی است در خصوص شرکت‌های سهامی خاص و عام ارائه یک برگ کپی اظهارنامه ثبت شرکت‌های سهامی خاص یا عام که با مهر اداره ثبت شرکت‌ها است الزامی است.
  9. اصل کارت ملی مدیرعامل در صورت داشتن هر گونه تغییرات در مشخصات اسکن و بارگذاری تصویر شناسنامه از تمامی صفحات الزامی می‌باشد. دو قطعه عکس جدید، تمام‌رخ، ساده رنگی و با پشت زمینه سفید همراه داشته باشید.
  10. اصل مدرک تحصیلی معتبر حداقل دیپلم متوسطه. مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانش‌آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش قرار می‌گیرد.

جالب است بدانید برخی از کسب‌وکارها برای تجارت، ورود و خروج کالاهای خود، نیازی به اخذ کارت بازرگانی ندارند.

این کسب‌وکارها عبارت‌اند از:
  • شرکت‌تعاونی مرزنشینان
  • ملوانان ایرانی شال در شناورهای در حال تردد بین سواحل ایران
  • پیله‌وران و کارگران ایرانی شاغل در کشورهای خارجی

نکات مهم در صدور کارت بازرگانی

  • دارندگان پروانه بهره‌برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری
  • اطلاعات و ارتباطات  ICT از مراجع ذیل ربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف می‌باشند
  • اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان
  • تبصره متقاضیانی که سن آنان ۵۱ سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معاف می‌باشند
  • اصل گواهی بانک مبنی بر تأیید حساب‌جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی
  • فقط روی فرم الف قابل‌قبول است با مهر امضای رئیس شعبه
  • حساب‌های جاری شتاب مربوط به شهرستان‌ها درصورتی‌که روی فرم الف تأیید شده باشد قابل‌قبول است
  • ارائه یکی از مدارک مالکیت برای صدور کارت بازرگانی
  • اصل سند مالکیت شش‌دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی
  • اصل اجاره‌نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی
  • اصل اجاره‌نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی
  • مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه‌های تولیدی برای واحدهای تولیدی صنوف تولیدی دارای پروانه کسب مشمول این بند نمی‌گردند
  • روزنامه رسمی تأسیس و تغییرات شرکت تاکنون .
  • کد اقتصادی جدید و یا ارائه تأییدیه پیش ثبت‌نام در سایت tax.ir و تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور

تذکرات در صدور کارت بازرگانی

  • برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می‌گردد
  • حضور مدیرعامل در کلاس‌های آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است
  • کلیه مدارک در اتاق اصناف برابر اصل می‌گردد
  • کارمندان تمام‌وقت دستگاه‌های دولتی نمی‌توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند
  • ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است
  • حضور مدیرعامل و یا نماینده قانونی او در مراحل برابر اصل نمودن مدارک الزامی است
  • متقاضیان محترم در انتخاب رشته فعالیت‌های خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته‌های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد؛ زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته‌های انتخابی امکان‌پذیر خواهد بود و برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.
  • واگذاری کارت بازرگانی به دیگران باعث زیان شما خواهد شد
  • افرادی که کارت بازرگانی شما را اجاره می‌نمایند پرداخت مالیات‌بردرآمد را نمی‌پذیرند.
  • بسیاری از کسانی که کارت بازرگانی خود را به دیگران واگذار نموده‌اند به علت بدهی مالیاتی ممنوع‌الخروج شده‌اند.

گرفتن کارت بازرگانی بدون دیپلم

درصورتی‌که دیپلم ندارید باید دارای ۳سال سابقه در تجارت باشید برای مشاوره می‌توانید با ما تماس بگیرید.

تذکر ۱: در شرکت‌های سهامی چنانچه مدت تصدی هیئت‌مدیره به پایان رسیده باشد ارائه روزنامه رسمی ابقای مجدد هیئت‌مدیره الزامی است.

تذکر ۲: در صورت تغییر نوع شرکت علاوه بر ارائه روزنامه رسمی تغییر، ارائه اظهارنامه مربوط به نوع فعلی شرکت صادره از اداره ثبت شرکت‌ها الزامی است.

در صورت تغییر مدیرعامل علاوه بر سایر مدارک:

الف- اصل کارت ملی مدیرعامل.

ب- اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیرعامل جدید.

ج- اصل کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان .

تبصره: متقاضیانی که سن آنان ۵۹ سال تمام باشد از ارائه پایان خدمت معاف هستند

مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم)

تبصره: دارندگان پروانه بهره‌برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ( ) ICT از مراجع ذی‌ربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف هستند.

داشتن حداقل سن ۲۳سال تمام.

در صورت تغییر آدرس ارائه یکی از مدارک مالکیت ذیل الزامی است:

الف- سند مالکیت شش‌دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.

ب- اجاره‌نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.

ج- اجاره‌نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.

اشخاص غیرایرانی متقاضی کارت بازرگانی علاوه بر ارائه مدارک فوق به‌استثنای بند ۸ ملزم به ارائه تأیید صلاحیت مدیران خارجی از سفارتخانه متبوعشان و ارائه کپی پروانه کار و اقامت به همراه اصل مدرک می‌باشند.

ارائه مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه‌های تولیدی برای واحدهای تولیدی (صنوف تولیدی دارای پروانه کسب مشمول این بند نمی‌گردند).

درصورتی‌که از تاریخ انقضای کارت بیش از دو سال گذشته باشد علاوه بر سایر مدارک ارائه مدارک ذیل نیز الزامی است :

الف- اصل سند مالکیت شش‌دانگ به نام شرکت، به آدرس دفتر مرکزی.

ب- اصل اجاره‌نامه محضری معتبر به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی.

ج-اصل اجاره‌نامه بنگاه املاک دارای کد رهگیری و هولوگرام به نام شرکت، برای محل کار و به آدرس دفتر مرکزی

د- اصل کارت ملی مدیرعامل.

ه- اصل گواهی عدم سوءپیشینه مدیرعامل جدید از زمان صدور آن ۱ ماه بیشتر نگذشته باشد.

و- مدرک تحصیلی معتبر (حداقل دیپلم.)

ز- اصل گواهی بانک مبنی بر تأیید حساب‌جاری و حسن اعتبار بانکی به نام متقاضی (فقط روی فرم الف قابل‌قبول است) با مهر امضای رئیس شعبه. (ضمناً حساب‌های جاری شتاب مربوط به شهرستان‌ها درصورتی‌که روی فرم ( الف) تأیید شده باشد قابل‌قبول است)

تذکر۱: کارمندان تمام‌وقت دستگاه‌های دولتی نمی‌توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.

تذکر۲: در مراحل برابر اصل مدارک و دریافت کارت بازرگانی حضور مدیرعامل و یا نماینده قانونی ایشان الزامی است.

تذکر۳: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می‌گردد.

تذکر۴: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می گردد.

تذکر۵: متقاضیان محترم در انتخاب رشته فعالیت‌های خاص درزمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته‌های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد؛ زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته‌های انتخابی امکان‌پذیر خواهد بود و برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.

مدارك موردنیاز جهت تشكيل پرونده تمديد كارت بازرگاني اشخاص حقيقي

۱- فرم دال تكميلی از وب‌سایت به همراه مهر و امضا متقاضی.

۲- ارائه اصل كارت بازرگانی درزمان حضور در اتاق.

۳- اصل كارت ملی و در صورت داشتن هر گونه تغييرات در مشخصات سجلی اسكن و بارگذاری تصوير شناسنامه از تمامی صفحات الزامی می‌باشد.

۴- دو قطعه عكس جديد، تمام‌رخ، ساده، رنگی و با پشت زمينه سفيد

۵- اصل گواهی موضوع ماده ۱۸۶ق.م.م مربوط به آخرين سال عملكرد مبنی بر بلامانع‌بودن تمديد كارت بازرگانی در سال جاری به آدرس مندرج در کارت بازرگاني.

۷- اظهارنامه‌های ماليات بر ارزش‌افزوده سال‌های ۹۲، ۹۱، ۹۰ و کلیه برگ‌های قطعی و تشخيص ماليات مربوط به سال‌هایی كه كارت بازرگانی تمديد اما به اتاق ارائه نگرديده است .

۸- اصل مفاصاحساب بيمه تأمین اجتماعی برای واحدهای توليدی و صادركنندگان پوست و روده

۹- در صورت استيجاری بودن دفتر كار، ارائه اصل اجاره‌نامه تمديد شده.

۱۰- در صورت تغيير محل علاوه بر ارائه يک برگ اظهارنامه تغيير آدرس از اداره ثبت شرکت‌ها، ارائه يكی از مدارك مالكيت ذيل الزامي است.

الف – اصل سند مالكيت شش‌دانگ به نام متقاضی، به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه.

ب- اصل اجاره‌نامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل كار و به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه

ج- اصل اجاره‌نامه بنگاه املاك دارای كد رهگيری به نام متقاضی، برای محل كار و به آدرس دفتر كار آدرس اظهارنامه.

۱۱- اصل مدرک توليدی معتبر از يكی از وزارتخانه‌های توليدی برای واحدهای توليدی (صنوف توليدی دارای پروانه كسب مشمول اين بند نمی‌گردند)

۱۲- درصورتی‌که از تاريخ انقضای كارت بيش از دو سال گذشته باشد علاوه بر مدارک فوق ارائه مدارک ذيل نيز الزامی است:

الف- اصل گواهی عدم سوءپیشینه.

ب- اصل گواهی بانک مبنی بر تأیید حساب‌جاری و حسن اعتبار بانكی به نام متقاضی فقط روی فرم الف قابل‌قبول است (با مهر امضای رئيس شعبه) ضمناً حساب‌های جاری شتاب مربوط به شهرستان‌ها درصورتی‌که روی فرم الف تأیید شده باشد قابل‌قبول است.

ج- اصل مدرک تحصيلی معتبر حداقل ديپلم متوسطه مدارک خارج از كشور پس از ارزشيابی توسط اداره دانش‌آموختگان وزارت علوم مورد پذيرش می‌باشد.

تبصره: دارندگان پروانه بهره‌برداری صنعتی، كشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذی‌ربط مشروط به انقضای دو سال از تاريخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف می‌باشند و ملزم به ارائه اصل مدرک توليد هستند.

تذكر۱: كارمندان تمام‌وقت دستگاه‌های دولتی نمی‌توانند كارت بازرگانی دريافت نمايند.

تذكر۲: در مراحل برابر اصل نمودن مدارک و دريافت كارت بازرگانی حضور متقاضی يا نماينده قانونی او الزامي است.

تذكر۳: برای هر واحد ملكی فقط يک كارت بازرگانی صادر می‌گردد.

تذكر۴: كليه مدارک در محل اتاق برابر اصل می‌گردد.

تذكر۵: متقاضيان محترم در انتخاب رشته فعالیت‌های خاص درزمان تكميل اطلاعات ثبت نامی از طريق سايت اين اتاق دقت فرمايند كه رشته‌های انتخاب شده در راستای نيازهای وارداتی آنان باشد زيرا تنها واردات در چهارچوب رشته‌های انتخابی امکان‌پذیر خواهد بود و برای صادرات كالا محدوديتی وجود ندارد.

نحوه عضویت در اتاق بازرگانی تهران

آیین‌نامه نحوه عضويت در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن جمهوری اسلامي ايران

آیین‌نامه نحوه عضويت در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن جمهوری اسلامي ايران مصوب ۱۳۷۴/۷/۱شورای عالی نظارت بر اتاق ايران در اجرای مفاد بند الف و تبصره ۲ ماده ۹ قانون اتاق بازرگانی و صنايع و معادن جمهوری اسلامی ايران مصوب ۱۵ اسفندماه ۱۳۶۹ و اطلاعيه مهم مصوب ۱۵ آذرماه ۱۳۷۳ آن، شورای‌عالی نظارت بر اتاق ايران نحوه عضويت در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن و موارد تعليق يا لغو عضويت را به شرح زير در جلسه مورخ ۱۳۷۴/۷/۱تصويب نمود.

ماده۱: شرايط عضويت

اشخاص حقيقی يا حقوقی كه در ايران به امور بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدمات وابسته به اين نوع فعالیت‌ها اشتغال دارند، می‌توانند با رعايت شرايط زير به عضويت اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن درآيند.

اشخاص حقيقی

۱- داشتن حداقل ۲۳ سال شمسي.

۲- داشتن برگ‌پایان خدمت نظام‌وظیفه يا برگ معافيت براي آقايان مشمول.

۳- ارائه مداركی از قبيل مجوز تأسيس و بهره‌برداری، پروانه كسب، سند مالكيت، اجاره‌نامه محل كسب به‌عنوان دليل اشتغال به امور بازرگانی، صنعتی، معدنی و خدمات وابسته، يا ارائه مدرک تحصيلی دانشگاهی در زمینه‌های مزبور.

۴- تأييد صلاحيت اخلاقی/ تجربی/ مالی متقاضی توسط دو تن از دارندگان كارت عضويت اتاق يا كارت بازرگانی با ۳ سال سابقه يا تأييد ۲ نفر از اعضاء هیئت نمايندگان اتاق ذی‌ربط.

۵- امضاء تعهدنامه موضوع ماده ۲ آیین‌نامه.

۶- گواهی نداشتن سوءپیشینه.

۷- گواهی ثبت در دفتر تجارتی از حوزه مربوط.

۸- داشتن محل كار با ارائه مدارک مثبت و ارائه تغييرات بعدی به اتاق بازرگانی و صنايع و معادن.

۹- دو قطعه عكس تمام‌رخ ۶*۴ جديد.

۱۰- تصوير شناسنامه.

۱۱- پرداخت حق عضويت.

اشخاص حقوقی

۱- كارت عضويت اشخاص حقوقی كه در زمينه موضوع فعاليت اتاق به امور اقتصادی اشتغال دارند، بنابه‌درخواست متقاضی به نام مدیرعامل يا رئيس هیئت‌مدیره صادر خواهد شد.

۲- گيرنده كارت بايد حائز شرايط مندرج در بندهاي ۱/۱/۲، ۱/۱/۱و ۱/۱/۶باشد و تعهدنامه موضوع ماده ۲ آیین‌نامه را به نمايندگی از سوی شخص حقوقی امضا نمايد.

۳- گواهی ثبت در دفتر تجارتی از حوزه مربوط.

۴- دو قطعه عكس تمام‌رخ ۶*۴ گيرنده كارت.

۵- تصوير شناسنامه گيرنده كارت.

۶- تصوير مدرک تأسيس و آخرين تغييرات به شرح اعلان مندرج در روزنامه رسمي.

۷- پرداخت حق عضويت.

تبصره۱- اشخاص حقوقی كه در شهرستان‌ها دارای شعب هستند می‌توانند برای مدير شعبه مربوط درخواست عضويت در اتاق شهرستان را بنمايند.

مدير شعبه نيز بايد حائز همان شرايطی باشد كه برای عضويت مدیرعامل يا رئيس هیئت‌مدیره لازم است.

تبصره۲- اعم از حقيقی و حقوقی كه مجوز قانونی برای فعاليت اقتصادی در ايران داشته و حائز شرايط عضويت در اتاق باشند، به‌جای تصوير شناسنامه گيرنده كارت، تصوير گذرنامه او را ضميمه ساير مدارک خواهند نمود.

ماده۲- تعهدنامه

كليه متقاضيان عضويت يا تجديد عضويت در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن جمهوری اسلامی ايران موظف‌اند تعهدنامه زير را امضا نمايند.

بسمه‌تعالی

تعهدنامه عضويت در اتاق‌های بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ايران

اينجانب ……………. شخص حقيقی يا حقوقی متقاضی عضويت در اتاق بازرگانی و صنايع و معادن شهرستان ……………… بدین‌وسیله اعلام تعهد می‌نمایم

شايستگی اخلاقی و اجتماعی و مالی لازم برای استفاده سالم از كارت عضويت و بهره‌گیری از خدمات اتاق و همكاری با آن را دارا هستم.

در اشتغال به فعالیت‌های بازرگانی، توليدی و خدماتی همواره خداوند متعال را ناظر بر اعمال خود دانسته و رعايت امانت و اخلاق حسنه و عرف و شئون تجاری را در عمليات و معاملات خود نموده و به پیمان‌ها و قراردادها و رعايت قوانين مقرر پايبند خواهم بود.

در جهت حل‌وفصل دوستانه و مسالمت‌آمیز كليه اختلافاتی كه در جريان يا بر اثر عمليات يا معاملات تجاری اينجانب به وجود آيد، نهايت كوشش را خواهم نمود.

از هر فعل يا ترک فعلی كه به امنيت اقتصادی داخلی يا خارجی كشور لطمه بزند و اعتبار جمهوری اسلامی ايران را خدشه‌دار نمايد پرهيز خواهم نمود.

مساعی خود را برای تقويت جايگاه اتاق و مشاركت در بهبود و پيشبرد امور آن بكار خواهم بست.

در صورت تخلف از مفاد اين تعهدنامه، اتاق بازرگانی و صنايع و معادن جمهوری اسلامی ايران حق تصمیم‌گیری در مورد تعليق يا لغو عضويت يا محروم نمودن اينجانب از خدماتی را كه توسط اتاق ارائه می‌شود خواهد داشت و پيامدهای آن را می‌پذیرم.

امضا و مهر

 

ماده۳- تعداد و مدت اعتبار كارت عضويت

۱- هيچ شخص حقيقی يا حقوقی نمی‌تواند بيش از يک كارت عضويت داشته باشد، مگر در مواردی كه شخص حقيقی علاوه بر دريافت كارت عضويت برای خود به‌عنوان نماينده يک شخصيت حقوقی نيز به عضويت اتاق درآيد

کارت‌هایی كه طبق تبصره ۱ ماده ۱ برای شعبات اشخاص حقوقی صادر می‌گردد، مضاعف كارت تلقی می‌شود.

۲- مدت اعتبار كارت عضويت ۱ سال است كه با تقاضای عضو و بقای شرايط عضويت، قابل‌تمدید خواهد بود.

ماده۴- تعليق و لغو عضويت

عضويت اشخاص حقيقی يا حقوقی در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن با وقوع شرايط زير بسته به مورد به حال تعليق درمی‌آید و يا لغو می‌گردد.

۱- تصميمات مراجع قضائی به تعليق يا لغو عضويت اشخاص حقيقي يا حقوقی در اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن.

۲- سلب يكی از شرايط عضويت.

۳- نقض مفاد تعهدنامه موضوع ماده ۲ آیین‌نامه و ارتكاب با تخلفات مغاير شئون و اخلاق تجاری.

تبصره ۱- رسيدگی و اتخاذ تصميم در موارد ۲ و ۳ فوق با كميسيون موضوع ماده ۵ اين آیین‌نامه خواهد بود.

تبصره۲- اتاق‌های بازرگانی و صنايع و معادن موظف‌اند كه تصميمات موضوع‌بند ۱ اجرا و مراتب را به اتاق ايران اعلام نمايند.

سوالات متداول

برای دریافت کارت بازرگانی باید به کجا مراجعه کنیم؟

جهت دریافت کارت بازرگانی ابتدا شما باید در سامانه اتاق بازرگانی ثبت نام کنید و مراحل و مدارک مربوطه را بارگذاری کنید. در انتها پس از تایید کارشناس و گذراندن دوره‌های مربوطه برای شما کارت صادر می‌شود.

با کارت بازرگانی چه کارهایی می‌توان انجام داد؟

با داشتن کارت بازرگانی شما می‌توانید فعالیت‌های بازرگانی خود را من جمله صادرات و واردات انجام دهید. همچنین گرفتن کارت بازرگانی مزایای جانبی دیگری نیز برای شما خواهد داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ثبت برند (علامت تجاری) شما به صورت لاتین می‌باشد.

حداقل مدرک تحصیلی برای کارت بازرگانی چیست؟

شما باید حداقل دیپلم را داشته باشید. درصورتی‌که مدرک تحصیلی ندارید می‌توانید با ارائه  داشتن ۳ سال سابقه فعالیت تجاری کارت بگیرید.

هزینه دریافت کارت بازرگانی چقدر است؟

هزینه‌های واریزی سامانه اتاق بازرگانی شامل عضویت سالانه در اتاق می‌باشد که ج دیدا هزینه ۱.۴۵۰.۰۰۰ تومان می‌باشد. هزینه بازدید از محل ۴۳۰ هزار تومان می‌باشد و هزینه گرفتن دفاتر تجاری که حدودا ۱۳۰ هزار تومان می‌باشد اگر این پروسه را به موسسه‌های مربوطه واگذار کنید، کارمزد موسسه را نیز باید به این مبالغ اضافه کنید. (این مبالغ گفته شده برای سال ۱۴۰۲ می‌باشد و بهتر است قبل از شروع کار حتما برای این قسمت با مشاوران ما  صحبت کنید.)

آیا ممکن است کارت بازرگانی باطل شود؟

بله. در دو صورت ابطال کارت بازرگانی صورت می‌گیرد. دراین باره باید گفت اگر پس از دریافت کارت بازرگانی حتی یکی از شرایط اولیه را از دست بدهید. در لیست کارت‌های باطل شده قرار خواهید گرفت.

حداقل مدرک تحصیلی برای کارت بازرگانی؟

حداقل مدرک تحصیلی برای کارت بازرگانی دیپلم متوسطه است.

گرفتن کارت بازرگانی بدون دیپلم امکان پذیر است؟

در صورتی که دیپلم ندارید باید دارای ۳ سال سابقه فعالیت در صنعت تجارت باشید.